« September 2021 »
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
You are not logged in. Log in
Entries by Topic
All topics  «
Blog Tools
Edit your Blog
Build a Blog
RSS Feed
View Profile
My Blog
Thursday, 8 November 2012
Fogpótlás a legkorszerűbb és legmodernebb technológiával

Üdvözöllek az oldalamon, Kedves Látogató! A mai bejegyzés témája egy méltán népszerű esztétikai fogászati kezelés lesz, név szerint a fogbeültetésről és fogpótlásról lesz dióhéjban szó. Manapság egyre népszerűbb lesz ennek a beavatkozásnak az elvégzése, főleg nyugat-európából áramlanak tömegével Budapestre és Magyarországra a páciensek az olcsóbb kezelések reményében.

De mit is takar valójában a fogpótlás folyamata? Hadd magyarázzam el a kezelés alapvető lépéseit vázlatosan. A fogorvos vagy szájsebész első lépésben felnyitja a fogínyt, és egy fém implantátumot (rendszerint titán) helyez el a páciens állkapcsába, melynek előtte kifúrja a helyét. A beültetett implantátum egy több hónapos gyógyulási folyamat eredményeként egybeépül az állkapocs csontszövetével, és ezután mesterséges foggyökérként fogja alátámasztani az új fogat. A gyógyulási időszak alatt a fém implantátumot védeni kell, ezért miután felépítette a szakember a posztot, amelyre később a koronát húzzák majd, egy kupakot helyez ideiglenesen a kiálló részre, hogy ne kerüljön bele ételmaradék vagy egyéb fertőzésveszélyes anyag.

Az így készült fogpótlás Budapesten a ma elérhető legtökéletesebb fogpótlási módszer, segítségével ugyanis anélkül pótolhatóak az elvesztett fogak, hogy a szomszlédos fogakat le kellene köszörülni (mint korábban a koronák és hidak esetében). A fogpótlás Budapesten világszínvonaló minőségben készül, az alkalmazott anyagok a legmagasabb minőségi osztályból valóak, így az elkészült fogpótlás várható élettartama akár negyven év is lehet.

Hihetetlenül hangzik, ugye? Egy mesterséges fog, amelynek gyökere még a természetes foggyökérnél is szilárdabb és nagyobb teherbírású, a fog pedig esztétikai megjelenésében és minden fizikai tulajdonságában megegyezik a természetes, egészséges fogakéval. Sajnos egyelőre a beavatkozást nem támogatja az egészségbiz tosító, mivelhogy esztétikai beavatkozásról van szó, de hála a versenyszférábankialakult piaci helyzetnek, az árak egyre lejjebb mennek, mígnem majd az átlagember is megengedheti magának.


Posted by kalmareniko at 3:07 AM EST

Newer | Latest | Older